duminică, 17 februarie 2008

Campanie pentru pastrarea curateniei

Se para ca Primaria a pornit o campanie agresiva impotriva celor care fac mizerie pe strada, aruncand ambalaje, mucuri de tigari, hartii, etc. Cel putin odata pe saptamana lanseaza un comunicat de presa in care se lauda cu amenzile pe care le-au mai dat la recalcitranti. Initiativa e buna in sine, pentru ca m-am saturat si eu de nesimtititii care arunca sticle goale sau pachete de tigari pe geamul de la masina (sunt curios daca vre-unul din aia a primit vre-o amenda) sau de altii care cu cosul de gunoi la 10 metri, arunca cu nonsalanta hartiile si resturile de la shaworma in gardul viu.

Dar in primul rand aici apare problema cosurilor de gunoi. Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa merg cateva colturi bune prin oras si sa nu dau nici macar de un singur cos de gunoi. Si atunci ce sa faci? Te plimbi prin tot orasul cu gunoaiele dupa tine pana ai norocul sa gasesti o pubela? Intr-adevar stiu problema cu cosurile de gunoi incendiate de huligani, dar daca s-a vazut ca acelea nu rezista, de ce nu s-au inlocuit cu cosuri de tabla? (ca sa nu ma intreb de ce nu au fost lasate de la inceput acelea de tabla ca nu stiu in ale carui afaceri intru :D)

In al 2lea rand, Timisoara are probleme mult mai mari cu curatenia decat hartiile aruncate pe jos de trecatori si anume noroiul si praful omniprezente. Se ia vreo masura pentru eliminarea acestora? Intr-adevar am vazut o minimasina de curatenie trecand in fiecare duminica prin parcarea din spatele blocului (de fiecare data ma inreb cum s-a ratacit pe acolo) si prafuind si mai rau masinile parcate, ca in afara unui nor mare de praf ridicat, nu mi s-a parut ca face si altceva.

Discutii pe aceasta tema gasiti si pe un topic similar ridicat de TimisoaraAzi.ro saptamana trecuta.

Poate ca odata ce nu o vor mai trebui sa spele noroiul de pe pantofi de fiecare data cand se intorc din oras si nu vor mai trebui sa spele masinile odata la 2 zile, timisorenii vor fi mai atenti si cu ce arunca pe jos.

Niciun comentariu: