joi, 31 iulie 2008

Intretinerea parcarilor si alte servicii publice SF

O zi obisnuita in Brest. In parcarea din fata blocului apare o masina de interventie. Doi insi coboara din ea, unul cu o matura, o lopata si o europubela, iar celalt cu o suflatoare - o magaoaie de aia mare care seamana cu un aruncator de flacari doar ca e mai inofensiva si sufla doar aer. Curata frumos parcarea cu suflatoarea si strang tot in europubela.

Unul din ei a observat o problema - o pata mare de ulei ce cursese cu o seara inainte de la o masina parcata acolo. Se pare ca au o solutie si pentru asta. Unul dintre ei intra in dubita si se intoarce cu un sac de nisip (cred) cu care presara pata. Apoi se urca in masina, completeaza ceva pe un PDA (probabil un raport) si pleaca. Si da, s-au intors a 2a zi sa stranga nisipul.

Asta se intampla saptamanal si e numai una din multele parcari rezidentiale din Brest. De fapt parcarea propriu-zisa - cea pentru rezidenti - e sub ce se vede in poze. Asta de deasupra e doar cea pentru cei aflati in trecere.

Sa va mai zic ca in Timisoara se lauda cu noua parcare ecologica de 4 locuri pe care au facut-o? Sau ca in Bucuresti taie trotuarele ca sa faca parcari?

Si asta nu e o exceptie. La fel de des se taie iarba pe toate spatiile verzi din jurul blocurilor si din parcuri, la fel de des se spala geamurile la statiile de autobuze si la fel de des se intampla muulte altele care in Romania inca sunt la nivel de SF.

Asa ca stati linistiti si nu va mai chinuiti sa-i civilizati pe romani - n-o sa fim niciodata in stare sa ajungem la nivelul lor...

Niciun comentariu: