sâmbătă, 28 iunie 2008

Nu pot fi construite blocuri in zonele de case!

Prefectura a atacat in instanta hotararea consiliului Local, ce permitea contruirea de blocuri in zone rezidentiale. Si dupa cum ar fi fost normal in orice tara civilizata, a castigat. Anormala mi se pare declaratia arhitectului sef, dl Sorin Ciurariu:

Daca victoria a venit pe campul juridic si nu pe cel al dezvoltarii spatiale, e trist. Noi vroiam o densificare controlata. Problema blocurilor nu s-a rezolvat asa, PUD-urile si PUZ-urile inca permit aparitia lor, eu am propus un HCL care sa stabileasca cum si cat. Prin HCL 140 se limita la parter, doua etaje si mansarda. Realitatea e ca oamenii vor sa construiasca locuinte colective. Am emis cam 190 de cerificate pe HCL 140, pe cand la PUD-uri si PUZ-uri de locuinte colective sunt de doua ori mai multe

Pe scurt - praf in ochi. Pai bine dle, Ciurariu, daca oamenii (a se citi anumite firme) vor sa construiasca blocuri (pt ca e mai profitabil sa le vanda dupa aceea) de ce trebuie neaparat sa le construiasca in cartierele rezidentiale? Ce s-au terminat terenurile in intravilan? Delimitati zone precise in care se pot construi cartiere de blocuri si rezolvati problema. A da, asa nu e profitabil ca nu se mai primesc spagi pentru aprobari.

Niciun comentariu: