sâmbătă, 28 iunie 2008

Barbecue la cantina

Da, intr-adevar, o cantina studenteasca a organizat un barbecue. Aa, nu, nu in Timisoara, ce credeati?

Cantina de care vorbesc se afla in campusul universitar al Telecom Bretagne, in Franta, Brest (mda, cam departe). Ei, campusul de care vorbesc este un adevarat campus studentesc - nu exista in el nici macar un magazin, sa nu mai vorbim de baruri, shawormarii, aurolaci, pipitze si alte cele. Dar are terenuri de sport, sala de sport acoperita, sala de forta - si da studentii au acces la toate oricand. Are o cantina foarte bine organizata si foarte ieftina (3 euro un pranz), o sala de recreere pt studenti si spatii verzi cat cuprinde. Vi se pare locul perfect pentru studiu? Ei bine, cam asa ar trebui sa arate un campus universitar unde studentii au toate conditiile sa invete si in nici un caz ca Las Vegas-ul studentesc din Timisoara, in care pana si cantina studenteasca s-a transformat in fast-food.


Este chiar trist cand vezi cum o universitate se transforma intr-un business, cand se pune mai mult accentul pe cantitate decat pe calitate rezultand o lipsa totala de competitie si mai ales cand conducerea se lauda mai mult cu cati bani au produs decat cu performantele studentilor. Si cel mai trist este ca studentii se complac in situatia asta...

Mai exista totusi o urma de speranta - primul blog studentesc revolutionar din Timisoara. Asteptam si chestii mai serioase totusi :)

Niciun comentariu: