duminică, 18 mai 2008

Tramvaie noi in Timisoara (si scumpe)


Pe ordinea de zi a Sedintei Ordinare a Consiliului Local din data de 8 mai, exista urmatoarea prevedere:

Proiect de hotărâre privind aprobarea demarării procedurii de contractare a unui credit de 175 mil. euro în vederea achiziţionării de 50 tramvaie.

Deci, in curand Timisoara va avea 50 de tramvaie noi, fiind si timpul pentru o astfel de masura, pentru ca nu cred ca tramvaiele second luate de pe la nemti au ajuns intr-o stare deplorabila. Totusi nu pot sa nu ma intreb daca pretul nu e cumva un pic cam mare. 3.5 milioane de euro pentru un tramvai mi se pare o suma enorma. Mai ales ca mi se pare ca ar fi si alte lucruri urgente de facut cu o parte din banii aia - ca de exemplu repararea gropilor/santurilor ce impazesc orasul. Sau poate asta e strategia Primariei de a ne determina sa lasam masinile acasa si sa folosim mijloacele de transport in comun? Sau macar extinderea retelei de sine.

Si ca sa revin - 3.5 milioane de euro un tramvai????

Tramvaiele din imagine, expuse in parcare la Mall cu ceva timp in urma, si care sunt folosite in cateva zeci de orase din Europa, costa aparent doar 2 milioane de euro bucata, dupa cum se spune in articolul din Banateanul. Si atunci de unde diferenta asta?

Oricum, puteti sta linistiti - pana cand vor ajunge tramvaiele respective pe sinele din Timisoara o sa mai dureze cel putin 2 ani - dupa cum declara cei din Primarie.

Articole pe aceeasi tema:

Fruncea.ro: Tramvaie noi pentru timişoreni
Banateanul.ro: Consilierii locali, deranjaţi de preţul prea mare al tramvaielor noi
Agenda.ro: Tramvaie de milioane de euro

Niciun comentariu: